KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rok 2019/2020

Akcja "Pomagajmy innym"

Akcja "Pomagajmy Innym" rozpoczęła się 20 kwietnia, przez ten czas dzięki pomocy uczniów i rodziców pensjonariusze oraz pracownicy Domu Pomocy Społecznej "Pogodna Jesień" otrzymali 173 maseczki. Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w akcję: Arlenie z kl. IVb, Julkowi z kl. IVb, Weronice z kl. IVa, Mateusz...

Świetlicowy konkurs "Ziemia naszym domem"

Na przełomie kwietnia i maja 2020 r. zespół wychowawców świetlicy zorganizował podczas zdalnego nauczania konkurs „ZIEMIA NASZYM DOMEM”. Uczniowie nadesłali na świetlicowego Teamsa wiele zdjęć wykonanych przez siebie prac. Były to "żywe obrazy" z kwiatów, liści, gałązek, kamieni ora...

Biblioteczny konkurs recytatorski „Kocham Łódź”

Dnia 29 kwietnia 2020 r. odbyła się I edycja Konkursu Recytatorskiego „Kocham Łódź”, organizowanego przez naszą szkolną bibliotekę. Konkurs był wyjątkowy, bo odbywał się online podczas zdalnego nauczania, w czasie pandemii koronawirusa. Za pośrednictwem łączy internetowych liczne grono uczestnik&oacu...

Nie prześpij Świąt, zajączku! - konkurs świetlicowy

Konkurs świetlicowy "Nie prześpij Świąt, zajączku!" odbył się w okresie Świąt Wielkanocnych 2020 r., w czasie, gdy nasi uczniowie mają zdalne nauczanie i kontakt z nauczycielami odbywa się poprzez platformę Teams, dziennik elektroniczny Librus i stronę facebookową szkoły. Tym cenniejsze są wszystkie prace ucznió...

Dobrze jest znać ortografię, choć czasami trudno jej się nauczyć. Każdy sposób jest dobry jeśli prowadzi do pozytywnego celu. Dlatego dzisiaj uczniowie klasy IIa wzięli udział w "bieganym dyktandzie". To już kolejne takie klasowe dyktando. Bardzo podoba się uczniom, a przede wszystkim przynosi dobre efekty!...

Dzisiaj klasy drugie były w Teatrze Pinokio na przedstawieniu pt. "Ander-sen". To kolejny już spektak lw ramach innowacji "Bliżej teatru". Zachwyciliśmy się wspaniałymi kostiumami i scenografią. Na koniec wzięliśmy udział w cyklicznych warsztatach....

Walentynki

14.02.2020

Walentynki

14.02.2020

Walentynki Dziś świętowaliśmy Walentynki. Działała poczta walentynkowa, były kwiaty i miłe słowa. Z tej okazji najmłodsi uczniowie przygotowali wystawy prac na temat najsłynniejszych filmowych par z dzieciecych kreskówek....

Aniołkowe Granie

Zakończył się tegoroczny Ogólnopolski Projekt Edukacyjny "Aniołkowe Granie", wspierający idee rodzicielstwa zastępczego. W akcję włączyło się ponad 30 placówek, w tym po raz pierwszy nasza szkoła. Uroczyste podsumowanie odbyło się w Teatrze Wielkim. Podczas uroczystości  występowały dzieci z ł&oacu...

Styczniowe kolędowanie w DPS

8 stycznia uczniowie naszej szkoły spotkali się, aby wspólnie kolędować z pensjonariuszami Domu Pomocy Społecznej Pogodna Jesień.  Oprócz śpiewania nasi gospodarze chętnie wzięli udział w konkursie "Jaka to kolęda?". Radzili sobie bardzo dobrze, rekordzista rozpoznał tytuł kolędy już po dwóch ...

Kolędowanie

19.12.2019

Kolędowanie

19.12.2019

Kolędowanie Sezon kolędowy w tym roku jako pierwsi otworzyli Patrycja i Wiktor, reprezentując naszą szkołę w eliminacjach do XXVI Międzynarodowego Konkursu Kolęd i Pastorałek oraz konkursu wokalnego "Na świąteczną nutę". Jak zwykle nastrojowo zaśpiewali nasze piękne, polskie kolędy i pa...