KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rok 2018/2019

Karnawał to wyjątkowy czas dla naszych dzieci. W związku z tym dzisiaj odbył się bal karnawałowy, podczas którego uczniowie klas I-III mieli możliwość wspólnego potańczenia. Przepięknie przebrane dzieci z dumą prezentowały wymyślne stroje. Przebierańcy świetnie się bawili uczestnicząc z&nbs...

Studenci z Chin i Indonezji w naszej szkole

30 stycznia 2019 r. mieliśmy przyjemność gościć w naszej szkole  studentkę z Chin i studenta z Indonezji.  Silvia i Raiq poprowadzili zajęcia w klasach 5 b, 6 a i 6 b, 7 i 8. Uczniowie mieli możliwość usłyszeć o ciekawostkach dotyczących Chin i Indonezji. Zaję...

Nasi uczniowie śpiewają dla dzieci Łódzkiego Hospicjum Łupkowa

29 stycznia 2019 r. po raz ostatni w tym roku nasi młodzi wokaliści oraz instrumentaliści śpiewali, grali kolędy i pastorałki. Tym razem chórek naszej szkoły odwiedził niezwykłe miejsce - Hospicjum dla dzieci Łupkowa. Mamy nadzieję, że nasz występ się spodobał i umilił czas pacjentom. W&nbs...

Słyszę Sercem

Nasza szkoła podjęła w tym roku szkolnym współpracę ze Stowarzyszeniem Słyszę Sercem, które sprawuje opiekę nad osobami z niepełnosprawnością intelektualną. Nasi uczniowie nawiązują kontakt poprzez wspólne działania. Uczniowie klasy VII i VIII pod opieką nauczycielek P...

Wyróżnienie dla Wiktora

W dniu 14.01.19 r. odbyła się gala V Konkursu Kolęd i Pastorałek "Kolędujmy razem", zorganizowanego przez Wojewódzki Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Łodzi oraz przez Akademię Ekonomiczno-Humanistyczną. W zmaganiach konkursowych wzięło udział ponad siedmiuset wykonawców z r...

Życzenia

01.01.2019

Życzenia

01.01.2019

Kochani Uczniowie i Rodzice! Życzymy wspaniałego Nowego Roku 2019! Życia w miłości, przyjaźni i szczęściu, aby każdy dzień przynosił tylko radość i uśmiech, a marzenia znalazły swoje urzeczywistnienie. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzą Dyrekcja i Nauczyciele....

Tradycyjnie już w naszej szkole tuż przed Bożym Narodzeniem odbyły się klasowe wigilie. Dzieci same nakrywały do stołu, śpiewały kolędy i przyjmowały bardzo oczekiwanego gościa - Mikołaja. Spotykaliśmy my się, by obejrzeć świąteczne przedstawienie, pośpiewać kolędy i tym samym właściwie nastroić się do nadchodzących ...

Po raz kolejny Patrycja - uczennica klasy VIa, pod opieką nauczyciela nauczyciela muzyki Pani Liliany Ciszewskiej - wystąpiła w konkursie wokalnym. Tym razem był to Ogólnołódzki Konkurs "Jak być szczęśliwym w rodzinie". Odbył się on 19.12.2018r. w Szkole Podstawowej nr 14 w Łodzi. Patrycja zajęła I miejsc...

Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Dlatego też nasi uczniowie z kl.VII razem z Panią Lilianą Ciszewska wybrali się do Domu Pomocy Społecznej "Pogodna Jesień", aby wspólnie z pensjonariuszami ubierać choinki. Kilka dni później dzieci ponownie spotkały się z mieszkańcami, jednak tym razem chórek ...

Akcją biblioteczną "100 wierszy na 100-lecie Niepodległości Polski" zainteresowało się wielu naszych uczniów lubiących poezję dziecięcą. 11 grudnia br. odbyło się "Misiowe bajanie-dzieci rozweselanie". Recytowali i czytali wiersze uczniowie klas II - IV. Spotkanie nie byłoby tak ciekawe gdyby nie zaangażownie dz...