KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Udział uczennic z klasy 5a w ogólnołódzkiej konferencji on-line "Dzieci dzieciom o Kernie"

Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Łodzi zorganizowała 27 października 2020 r. konferencję on-line „Dzieci dzieciom o Kernie”, w której wzięły udział nasze uczennice z klasy 5a: Michalina Kuśmierek, Łucja Pertyńska i Daga Wasilewska.

Zamierzeniem konferencji było ukazanie życia i twórczości łódzkiego poety, satyryka, dziennikarza, tłumacza literatury pięknej i autora tekstów piosenek Ludwika Jerzego Kerna oczami dzieci. Konferencja skierowana jest do dzieci, nauczycieli, rodziców i wszystkich osób zainteresowanych.

Program konferencji:

  • „Ludwik Jerzy Kern. Życie i twórczość” - Szkoła Podstawowa nr 65 im. J. Słowackiego w Łodzi (opieka nad uczniami: Anna Grochowska i Beata Styrzyńska)
  • „Łódzkimi śladami Ludwika Jerzego Kerna” - Szkoła Podstawowa nr 175 im. Henryka Ryla w Łodzi (opieka nad uczniami: Katarzyna Kubiak)
  • „Lista przebojów Pana Kerna” - Szkoła Podstawowa nr 160 im. Powstańców Śląskich w Łodzi (opieka nad uczniami: Beata Klimczak)
  • Inscenizacja "Proszę słonia" – Szkoła Podstawowa nr 84 w Łodzi (opieka nad uczniami: Barbara Langner)
  • „Ludwik Jerzy Kern. Bajki, Bajki, Bajki” - Szkoła Podstawowa nr 173 im. Żołnierzy Dywizji Kościuszkowskiej w Łodzi (opieka nad uczniami: Anna Adamus)
  • „Karampuk” i wiersze „Podwórko” i „Sosna” - Szkoła Podstawowa nr 142 im. Zawiszy Czarnego w Łodzi (opieka nad uczniami: Katarzyna Madej i Anna Załuska)

Oto link do konferencji "Dzieci dzieciom o Kernie" na YouTube:

https://youtu.be/aRfzZOYWlTU

Na Facebooku WBP jest fotorelacja z konferencji

https://pl-pl.facebook.com/Wojew%C3%B3dzka-Biblioteka-Publiczna-im-Marsza%C5%82ka-J%C3%B3zefa-Pi%C5%82sudskiego-w-%C5%81odzi-222287637949745/

Konferencja odbywa się w ramach projektu „Jaśnie Pan Kern” w 100-lecie urodzin i 10-lecie śmierci poety. Dofinansowano ją ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.

Konferencję będzie można obejrzeć na YouTube do końca roku szkolnego 2020 / 2021.