KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

WARTO ROZMAWIAĆ

Czasami jest źle, a do głosu dochodzą  emocje, które często nas przygnębiają.

Wydarzy się coś, co przytłoczy nas i mamy wrażenie, że znaleźliśmy się w sytuacji bez wyjścia, albo utknęliśmy w miejscu i nie wiemy co robić. Mamy mętlik w głowie, dręczy  nas poczucie winy i/lub żalu, czujemy smutek, niechęć i nie mamy z kim podzielić się swoim myślami. Wtedy trudno samemu znaleźć dobre rozwiązanie. 

Pomóc może spojrzenie na sprawę z dystansu, rozmowa o tym czego się doświadcza.

Jeśli ktoś potrzebuje takiej pomocy (lub jesteś to właśnie TY lub ktoś kogo znasz), to po prostu skorzystaj z pomocy innych osób, interwentów kryzysowych, pedagogów czy psychologów.

ZADZWOŃ LUB NAPISZ.

W newsach znajdują się niektóre telefony lub adresy gdzie można szukać pomocy.

Małgorzata Góralska (psycholog)