KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: projekty/akcje

Czytamy Kerna

07.12.2020

Czytamy Kerna

07.12.2020

Uczniowie klas trzecich naszej szkoły rozpoczęli klasowe akcje wspólnego czytania on-line utworów łodzianina Ludwika Jerzego Kerna. Klasa IIIa czyta "Ferdynanda Wspaniałego" a klasa IIIb "Proszę słonia". Podczas czytania powstają piekne prace plastyczne, którymi będzie można sie pochwalić po powroc...

Pasjonaci - projekt świetlicowy

Uczniowie klas I-III wzięli udział w projekcie o nazwie "Pasjonaci", w ramach programu wychowawczo-opiekuńczego "Otwarci w sieci". Polegał on na tym, że w specjalnie przygotowanej foto-ramce wykonywaliśmy sobie zdjęcia selfie. Ramka ta różniła się od innych tym, że przedstawiała pasje, z którymi osoba p...

"Kalendarz z łapką i ogonkiem"

2020 rok dobiega końca. Nadchodzi nowy, miejmy nadzieję lepszy rok dla każdego z nas. Warto zacząć go od dobrego uczynku i pomocy drugiej osobie. Świetlica zaprasza Was do udziału w akcji charytatywnej "Kalendarz z łapką i ogonkiem". Wystarczy wysłać zdjęcia swoich pupili (również w Waszym towarzystwie) a pani...

Jaśnie Pan Kern - "Spotkanie z literaturą" - czytamy w klasie 5a książkę L. J. Kerna pt. "Karampuk"

Od listopada 2020 r. w ramach projektu literackiego "Jaśnie Pan Kern" ruszyła akcja "Spotkanie z literaturą". Uczniowie klasy 5a w każdy czwartek po swoich zajęciach szkolnych czytają na platformie Teams opowiadanie Ludwika Jerzego Kerna pt. "Karampuk". Jako pierwsi przeczytała Michasia i Łucja. Co tydzień kolejny ...

Udział uczennic z klasy 5a w ogólnołódzkiej konferencji on-line "Dzieci dzieciom o Kernie"

Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Łodzi zorganizowała 27 października 2020 r. konferencję on-line „Dzieci dzieciom o Kernie”, w której wzięły udział  nasze uczennice z klasy 5a: Michalina Kuśmierek, Łucja Pertyńska i Daga Wasilewska. Zamierze...

Konkurs plastyczny "Świat Kerna oczami dziecka"

Drodzy miłośnicy książek! Zaczynamy konkurs plastyczny związany z twórczością pochodzącego z Łodzi pisarza, satyryka i poety JERZEGO LUDWIKA KERNA. Wybierzcie jakiś utwór tego autora (książkę, wiersz, piosenkę) i zróbcie do niego (lub fragmentu) pracę plastyczną. Świat Ludwika Jerzego Kerna jes...

Od dziś ponownie rusza akcja „Pomagajmy innym”. Zachęcamy wszystkich do szycia maseczek dla naszych dobrych znajomych z DPS „Pogodna jesień”. Zainteresowanych prosimy o kontakt z p. Lilianą Ciszewską....

KARAMPUK

24.11.2020
KARAMPUK

KARAMPUK

24.11.2020

Karampuk jest królikiem - bohaterem opowiadania L.J.Kerna. Myślicie może, że jest to zwyczajny królik? O, nie! Karampuk urodził się w cylindrze sławnego magika cyrkowego Miguela Campinello de la Vare Zapssas. Byliście kiedyś w cyrku? A może widzieliście film, w którym magik wyciąga żywego kr&oacu...

Zbieramy korki

13.11.2020

Zbieramy korki

13.11.2020

13 listopada rusza ponownie akcja zbierania korków dla podopiecznych z hospicjum. Reklamówki z korkami prosimy wrzucać do kosza ustawionego przy schodach w szatni. Akcją zawiaduje p. Izabela Pietrzak....

Filmowe poranki online z adaptacjami utworów L. J. Kerna - projekt literacki Jaśnie Pan Kern

Filmowe poranki z adaptacjami utworów Ludwika Jerzego Kerna – online obejrzały 21 i 29 października 2020 r. dzieci z klas I – III naszej szkoły wraz z nauczycielami i wychowawcami w ramach projektu literackiego „Jaśnie Pan Kern” trwające w naszej szkole od października 2020 r. do kwietnia...