KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Działania biblioteczne

Biblioteka szkolna wzięła udział w Ogólnołódzkim Konkursie "Książki kochamy zakładki wyrabiamy' skierowanym do uczniów klas I-III. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło 28 listopada 2019 r. w Miejskiej Bibliotece, Filia nr 3, ul. Osiedlowa 6. Gratulujemy naszym uczniom!...

Konkurs przeznaczony jest dla uczniów szkół podstawowych znajdujących się na terenie Bałut.Celem konkursu jest:Rozwijanie aktywności twórczej oraz wyobraźni plastycznej u dzieciKształtowanie nawyku szanowania książek poprzez używanie zakładek.Kształtowanie wrażliwości estetycznej poprzez popul...

Konkurs odbywa się pod patronatem Centrum Fotografii Krajoznawczej PTTK w ŁodziCelem konkursu jest:zainteresowanie uczniów historią i współczesnością województwa łódzkiego;popularyzacja wiedzy o wybranych zabytkach województwa łódzkiego w związku z setną rocznicą powołania ...

Wolontariusze czytają przygody Lassego i Mai swoim młodszym kolegom. Seria detektywistyczna bardzo spodobała się i dzięki temu już mamy nowych czytelników w naszej szkolnej bibliotece....

Wolontariusze biblioteczni swoją działalność rozpoczęli włączając się do akcji Tygodnia Głośnego Czytania, który odbywał się w naszej szkole dniach 23 - 27 września 2019 r. pod hasłem CZYTAM JA, CZYTASZ TY, CZY - TA - MY!Wolontariusze przeczytali dzieciom klas młodszych Calineczkę, Kota w butach, Księżniczkę na...

Bookcrossing

02.09.2019
Bookcrossing

Bookcrossing

02.09.2019

Biblioteka szkolna zaprasza Uczniów, Rodziców, Nauczycieli i Pracowników Szkoły do udziału w akcji BOOKCROSSING = UWOLNIJ KSIĄŻKĘ! Akcja będzie trwała cały rok szkolny.Masz ciekawą książkę. Chcesz, by ją przeczytali inni? Nie masz dla niej miejsca w domu?Przynieś ją do szkoły!...