KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Działania biblioteczne

Laureaci i wyróżnieni w konkursach! Dzisiaj, 23 kwietnia obchodzimy Święto Patrona naszej szkoły, dlatego Zawiszy Czarnemu dedykujemy poniższe słowa: "Zespół nauczycieli realizujący w naszej szkole projekt literacki „Jaśnie Pan Kern” bardzo dziękuje Wszystkim Uczniom, którzy włączyl...

Drodzy Uczniowie i Nauczyciele, Szanowni Rodzice! Podsumowaliśmy już projekt, realizowany niemal przez cały rok szkolny - "Jaśnie Pan Kern". Było to duże przedsięwzięcie, na które złożyła się współpraca nas wszystkich. Planując projekt nie sądziliśmy, że spotka się z takim zainteresowaniem. Nie wiedzi...

Spotkanie z pisarką i dziennikarką ANNĄ KAMIŃSKĄ

Zapraszam na spotkanie on-line, organizowane przez Wojewódzką Bibliotekę Publiczną im. Marszałka J. Piłsudskiego, z pisarką i dziennikarką Anną Kamińską, autorką bestsellerowych książek m. in.: • Halina. Dziś już nie ma takich kobiet. Opowieść o himalaistce Halinie Krüger-Syrokomskiej (2019) &bull...

Grasz, bawisz się, zdobywasz wiedzę! Wystarczy: posiadać smartfon z dostępem do internetu, pobrać darmową aplikację ActionTrack, sczytać kod QR i gotowe Szczegóły wraz z kodami QR dostępne są pod linkiem https://cutt.ly/3kBLhkx Dzięki nim będzie można przejść literackim szlakiem po Łodzi albo z...

"Pięknie czytany Pan Kern" dla klas IV - VI

Pięknie czytasz? Pochwal się! Niech inni usłyszą Cię! Zapraszamy do konkursu "Pięknie czytany Pan Kern" REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU PIĘKNEGO CZYTANIA Organizatorem konkursu są nauczyciele Szkoły Podstawowej nr 142 im. Zawiszy Czarnego w Łodzi. CELE KONKURSU: popularyzowanie wierszy Ludwika Jerzego Kerna,...

"Pięknie czytany Pan Kern" dla klas I -III

Gorąco zapraszamy uczniów kl. I-III do udziału w konkursie pięknego czytania tekstów Ludwika Jerzego Kerna. Organizatorem konkursu są nauczyciele Szkoły Podstawowej nr 142 im. Zawiszy Czarnego w Łodzi. 1. CELE KONKURSU: • popularyzowanie utworów Ludwika Jerzego Kerna, • kształtowanie ...

Konkurs na prezentację multimedialną "Multimedialny Pan Kern"

Oto kolejny konkurs w szkolnych Kernaliach - zachęcam do wzięcia udziału.  Przedmiotem konkursu jest przygotowanie prezentacji multimedialnej dotyczącej życia i twórczości Ludwika Jerzego Kerna. Regulamin konkursu na prezentację multimedialną  "Multimedialny Pan Kern" dla klas IV - VIII Ce...

Konkurs wokalny "Rozśpiewany Pan Kern" w ramach literackiego projektu Jaśnie Pan Kern dla klas I - VIII

Moi drodzy, serdecznie zapraszam Was do udziału w konkursie wokalnym! REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU WOKALNEGO „ROZŚPIEWANY PAN KERN” DLA KLAS I - VIII 1. CELE KONKURSU: • popularyzowanie piosenek z tekstami Ludwika Jerzego Kerna; • doskonalenie warsztatu muzycznego wykonawców; &bul...

Konkurs recytatorski pt. "Wierszowany Pan Kern" organizowany dla klas I-VIII w ramach projektu Jaśnie Pan Kern

Umiesz recytować? Zaczaruj nas słowem! Zgłoś się do konkursu recytatorskiego w ramach projektu "Jaśnie Pan Kern". Regulamin  1. CELE KONKURSU: • popularyzowanie wierszy Ludwika Jerzego Kerna; • kształtowanie języka, wyobraźni i wrażliwości; • rozwijanie zdolności recytatorskich uczniów;...

Konkurs plastyczny pt. "Świat Pana Kerna oczami dziecka" organizowany dla klas I-V w ramach projektu Jaśnie Pan Kern

Regulamin Cel konkursu: Popularyzacja  twórczości łódzkiego pisarza Ludwika Jerzego Kerna z wykorzystaniem technik plastycznych. Koordynator konkursu: mgr Małgorzata Góralska. Nauczyciele, współorganizatorzy konkurs: mgr Marta Wincencjusz, mgr Dorota Chochlewicz-Rapalska, mgr Anna...